365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

sunnuntai

22

marraskuu 2015

20

COMMENTS

Mausteinen kookos-tofukeitto (vegaaninen)

Written by , Posted in Ruoka

Ihanaa sunnuntai-iltapäivää ihanaiset! Tämä päivä on tuntunut ihan älyttömän pitkältä, sillä herättiin aamusaunaan Henriikan kanssa jo aamuseitsemältä. En ikinä, ikinä, herää noin aikaisin vapaaehtoisesti viikonloppuna, joten tuntuu että tämä päivä  on kestänyt jo kahden verran. Oltiin viikonloppuna Vanajanlinnassa Asennemedian porukan kanssa, ihan kohtahan blogi siirtyykin uuteen jengiin. 

Kirpsakan talvisen sunnuntain innoittamana ajattelin jakaa teille helpon ja ihanan lämmittävän kookoksisen tofukeiton ohjeen. Tämä mausteinen keitto on vegaaninen ja gluteeniton sekä täydellistä lohturuokaa!

 Ohje on mukaelma Elina Innasen Vegaanin keittiössä -keittokirjasta. 

Mausteinen kookos-tofukeitto

paketti maustamatonta tofua
puolikas bataattia (tai 1 porkkana)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
1 luomu limen raastettu kuori
1 rkl kookosöljyä tai oliiviöljyä
0,5 tl kurkumaa
1 rkl fariinisokeria
1 rkl punaista thai currytahnaa (tai srirachaa) 
kasvisliemikuutio (tai -jauhetta, esim. tätä)
5-6 dl vettä
1 tlk kookosmaitoa 
kourallinen vihreitä papuja (pakaste käy myös) tai sokeriherneitä
100g nuudeleita (esim. gluteenittomat Clear Springin riisinuudelit mm!) 
limen mehu
suolaa
korianteria (tai jos sitä ei löydy lähikaupoista, niin voi turvautua vaikkapa babypinaattiin tai rucolaan) 
tuoretta chiliä
pähkinöitä 

Paloittele tofu ja kuorittu bataatti sekä sipulit ja hienonna valkosipuli. Raasta inkivääri ja limen kuori. 

Kuumenna kattilan pohjalla öljy ja kuullota sipulit, raasteet, bataatti, kurkuma ja fariinisokeri. Lisää hetken kuluttua tofu ja thai curry-tahna ja kuullota vielä hetki. 

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja keitä muutama minuutti. Lisää kookosmaito ja pavut tai sokeriherneet ja keitä minuutti. Lisää kattilaan nuudelit, sammuta liesi ja anna hautua kannen alla kunnes nuudelit ova pehmeitä. Lisää limen mehu ja mausta suolalla. Tarjoile tuoreen korianterin, chilin ja pähkinöiden kera. 


Mmmm! Suosikkikeittoni tänä syksynä, tätä olen tehnyt jo vissiin neljästi. Syntyy nopeasti ja ohjetta on helppo varioida. Olen ottanut henkilökohtaiseksi haasteekseni kokeilla lisää vegaanisia reseptejä ja jaan tietysti maistuvimmat kanssanne. Jos teillä on mielessä hyviä vegaanireseptejä, niin otan mielelläni vastaan suosikkiohjeenne. Cowspiracy oli hyvää herättelyä taas, vaikka aihe olikin jo tosi tuttu. Oma maitotuotteiden käyttö on vähentynyt rutkasti ja vaikka tykkäänkin esim. juustoista tosi paljon, koetan arkena keksiä reseptit ilman niitä ja herkutella niillä huomattavasti harvemmin, mitä ennen. Joten vaikka aihe olisikin tuttu, kannattaa dokkari silti katsoa. 

Lisää luettavaa:

20 Comments

 1. Henu
 2. Salla
 3. Henje
 4. marja
  • ida365
  • ida365
    • ida365
 5. Sinikka Rahikainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.