365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

sunnuntai

27

joulukuu 2015

8

COMMENTS

Täydellinen kombo: kupliva cava ja tapakset

Written by , Posted in Ruoka

* Yhteistyössä Asennemedia ja Jaume Serra

Huomenta! Joko siellä on selvitty tapaninpäivän tansseista? :-D

Vielä saa levähtää pari päivää loman merkeissä ja sitten vaihtuu vuosi ja alkaa taas uudet kujeet. Mun vuosi vaihtuu ihanien tyyppien seurassa, hyvää ruokaa ja kippisteltävää unohtamatta. Mitä sitä sitten muuta oikeastaan tarvitaankaan? Ehkä tinan valamista tai tähtisadetikkuja? Ja tietysti hyvää kuohuvaa – sen ja ruuan suhteen mulla on teille pari vinkkiä!

Jos suunnitelmat ei ruoka- ja juomapuolen osalta ole vielä selvät, niin mulla on helppo ehdotus: pistäkää pystyyn tapas-bileet kuohuvan kera! Uudenvuoden kemuissa täytyy tietysti olla ainakin pullollinen kuohuvaa keskiyön kilistelyjä varten, mutta itse nautiskelen kuohuvaa mielelläni myös ruuan kanssa. Vietettiin pari viikkoa sitten tapas-iltaa, joten ajattelin vinkata uusivuosi mielessä parista helposta pikkusyötävästä ja niille sopivasta cavasta.

Meidän tapas-pöydästä löytyi marinoituja paprikoita ja herkkusieniä, oliiveja, hunajapaahdettuja pähkinöitä, manchego-juustoa, jokirapusalaattia, artisokan sydämiä, rosmariinileipää ja lihansyöjille ilmakuivattua kinkkua. Suhteellisen yksinkertaisista jutuista tulee kattava ja monipuolinen kattaus ja teema pysyy yhtenäisenä, vaikka jokainen juhlavieras toisikin pöytään jotain tarjottavaa. Eikä muuten ole iso vaiva valmistaa näitä herkkuja ihan itsekseenkään; artisokille ja oliiveille ei tarvitse tehdä mitään ellei halua ja paprikat ja herkkusienet voi marinoida samalla reseptillä. Nerokasta! Ohje alla.

Marinoidut paprikat:
useampi suippopaprika, esim. 4-6 kpl

oliiviöljyä
valkoista balsamicoa
pikkuisen sitruunamehua
valkosipulia (1-2 kynttä)
tuoretta basilikaa
tuoretta timjamia
ripaus suolaa

Paprikat paahdetaan uunissa niin, että kuoret mustuvat (tai tulevat täplikkäiksi) ja irtoavat helposti. Sitten kuoret irrotetaan ja paprikat pilkotaan suupaloiksi. Valmista marinaadi sekoittamalla loput raaka-aineet keskenään ja laita paprikoiden kanssa esim. tiiviiseen hillopurkkiin. Kannattaa maistella marinaadia, määrien kanssa ei tarvitse olla turhan tarkka. Valmis tarjottavaksi heti, parhaimmillaan muutaman tunnin kuluttua. Voit valmistaa esim. edellisenä iltana. Sama marinadi sopii myös herkkusienille, jotka tarvitsee vain pilkkoa ennen marinoimista.

Tapas-herkkujen kaveriksi sopii täydellisesti erittäin kuiva cava, Jaume Serra Cava Brut – joka on muuten viime vuoden HS:n cava-testin voittaja! Edullinen, reilu 8 euroa maksava cava sopii myös pelkkään kippistelyyn. Sitä kuvaillaan erittäin kuivaksi, keskihapokkaaksi, sitruksiseksi, viheromenaiseksi ja kevyen paahteiseksi. Sitruksinen ja viheromenainen ainakin ovat kuvauksia, joita olen etsinyt aiemminkin kuohuviiniä valitessa. Jaume Serrasta tuli kertaheitolla suosikkini, sillä erittäin kuivasta cavasta tulee mieleen Barcelona, ah. 

Valviran ohjeistuksen mukaan alkoholia ei saa kommentoida tässä postauksessa. 

Lisää luettavaa:

8 Comments

  1. Sofia
    • ida365 ida365
      • Sofia
        • ida365 ida365
  2. Salla
    • ida365 ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *