365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

maanantai

15

syyskuu 2014

8

COMMENTS

Luonnollinen kasvohoito Aurinkolintu-hoitolassa

Written by , Posted in Kauneus, Luonnonkosmetiikka

Pääsin viime viikolla tutustumaan ihanaan kauneushoitola Aurinkolintuun. Aurinkolintu löytyy Siperia-liikekeskuksesta Satakunnankadulta samoista tiloista H&M Headmakersin kanssa. Hoitolan omistaja Sky-kosmetologi Kirsi Pallari-Junttu on aivan mahtava tyyppi – hän saa oman olon tuntumaan tervetulleelta ja yksilölliseltä, ihon tarpeet otettiin todella hyvin huomioon.

Olin innoissani, sillä pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni luonnonkosmetiikalla tehtävään kasvohoitoon! Vaikka olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa suurissa määrin parin vuoden ajan, olen käynyt ihan tavallisissa kasvohoidoissa jotka tehdään synteettisillä aineilla. Oli siis ihan mahtavaa saada tietää että Tampereella tehdään hoitoja myös luonnonkosmetiikalla :-)

Aurinkolinnussa hoidot tehdään mm. kotimaisen EkoPharman tuotteilla, Dr. Hauschkan tuotteilla, NAFHAn tuotteilla sekä Jurliquen tuotteilla. Oli kiva kuulla ammattilaiselta kehuja NAFHA:sta – Kirsin mukaan incit ovat erittäin hyvät ja tuotteet todella hoitavia. Omiksi suosikeikseen hän nimesi imeytyvän mutta tehokkaasti kosteuttavan Silkkisen vartaloemulsion ja anti-age-vaikutteisen Kaktusviikunaöljyn.

En ole koskaan näyttänyt näin hehkeältä kasvohoidon jälkeen! Yleensä ihoni on ollut punainen ja laikukas ja olen ajatellut sen kuuluvan kasvohoitoon ”pienenä pahana” mekaanisen puhdistuksen takia. Vaikka mulle tehtiin mekaanista puhdistusta nytkin, oli iho huomattavasti tasaisempi ja kauniimpi mitä yleensä. Voikohan tämä johtua luonnonkosmetiikasta? Tai siitä, että Kirsi todella osaa asiansa ja tiesi mitä ihoni kaipaa?

No mitä ihoni sitten kaipasi? Kosteutta, kosteutta. Pienet näpytkin saattavat johtua ihon pintakuivuudesta eikä tilannetta ole auttanut että olen kuorinut ihoani lähes päivittäin…. Kirsi selitti, että kuorinta on usein pikapelastus kiristävään tunteeseen tai epäpuhtauksien hoitoon, mutta tilanne voi olla kuorinnan jälkeen vain pahempi, kun iho ei saa tarvitsemaaansa kosteutusta vaan vain ”pika-avun” kuorinnasta. Kuorimisen sijaan mun pitäisi keskittyä kosteuttamaan ja sain siihenkin pari oivallista vinkkiä. Kasvoöljyt kehiin sekä kosteuttavat naamiot. 

Tärkeintä on kuitenkin muistaa käyttää kasvovettä aamuin illoin pyyhekuiville kasvoille. Kasvovesi tasaa ihon PH:n vesipesun jälkeen ja palauttaa ihon luontaisen happovaipan joka suojaa herkistymiseltä ja kuivumiselta. Kirsi suositteli kotimaisen EkoPharman mustaherukkakasvovettä jota sain pienen määrän testiin kotikäyttöä varten. Se on vaikuttanut varsin hyvältä, joten saatan käydä ostamassa putelin itselleni kunhan niitä on tullut uusi erä myyntiin hoitolaan. Kuvassa näkyy vadelmakasvovesi (ei muuten haissut sellaiselle ällölle vadelmaesanssille jota inhoan!) joka sopii nuoren ihon hoitoon, mustaherukkakasvovesi on kuivan ja couperoottisen ihon kaveri ja se saattaa toimia myös atooppisella iholla. Sopii myös herkälle iholle.

Kuorimisen vähentämisen lisäksi Kirsi suositteli että voisin tehdä kosteuttavan kasvonaamion vaikkapa 2-4 kertaa viikossa. Ihoni tuntuu kaipaavan nyt erityiskosteutusta ja on selkeästi herkistyneessä tilassa – näpyt ja niiden kuivattaminen johtavat kivaan oravanpyörään joka tuo lisää näppyjä kun iho on pintakuiva ja ärtynyt… Olen nyt ollut miltei viikon kuorimatta ihoani ja hyvältä tuntuu! Kasvohoidon jälkeen iho tarvitsee aina ekstrakosteutusta ja sitä minunkin ihoni on kaivannut, mutta tehoöljyäminen ja kasvonaamiot ovat tuntuneet toimivan. Mulla on käytössä Jurliquen antioksidanttiöljy ja NAFHA:n arganöljy, jonka pitäisi sisältämänsä A-vitamiinin esiasteen (karotenoidin) takia tepsiä myös näppyihin. Kosteuttavana naamiona mulla on NAFHAn naamio ja puhdistavampana naamiona Argitalin savinaamio

Suosittelen Kirsin hoidossa käymistä lämpimästi kaikille, jotka haluavat oppia ihostaan jotain uutta ja saada ihonhoitoonsa konkreettisia vinkkejä. Minusta on tuntunut että olen välillä ollut ihan hukassa oikuttelevan ihoni kanssa ja nyt koin pienen valaistumisen tuosta kosteutuksen tarpeesta. Ihoni on ilmeisen herkkä, joten oli mahtava huomata että Kirsin hoidoissa käyttämät tuotteet sopivat iholleni. Tiedän kyllä missä käyn jatkossa kasvohoidossa :-)


Aurinkolintu
Liikekeskus Siperia / Media 54
H&M Headmakers, katutaso

Satakunnankatu 18
33210 Tampere


Seuraa Blogilistalla / Tilaa Bloglovin’:ssa / Seuraa Facebookissa

Lisää luettavaa:

8 Comments

  1. Janniina
    • ida365
    • ida365
  2. Josefiina
  3. kirsikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.