Näppyihon selättäminen luonnonkosmetiikalla

kauneus, luonnonkosmetiikka
34 kommenttia

Tätä postausta varten on tehty tavallaan tosi tosi tosi monen vuoden tutkimustyö. Mulla on aina ollut hankala iho; nuorena lääkärin analyysi oli ”lievä akne”, vaikka moni kaveri väittää, ettei ole koskaan huomannutkaan mun iho-ongelmia. Mutta kuten tämmöiset ongelmat yleensäkin, niistä kärsii eniten itse; vaikka joku toinen ei huomaisi laisinkaan, voi ihon kunto vaikuttaa ihan älyttömän paljon omaan fiilikseen ja itsevarmuuteen. E-pillereiden aloittamisen jälkeen ihoni kunto on parantunut huomattavasti, joten vähän jännittää, mitä tapahtuu jos ja kun jossain vaiheessa lopetan pillerit. Toisaalta nuo nykyiset pillerit eivät ilmeisesti vaikuta ihon kuntoon huomattavasti, toisin kuin ne, jotka minulle ekana määrättiin. 

Onnekseni en ole koskaan joutunut kärsimään todella vaativasta tai hankalasta ihosta, mutta ihoni ei myöskään ole koskaan ollut helppo. Se on myös erittäin herkkä ja reagoi helposti muutoksiin – oli kyse ruuasta, lämpötilasta, meikeistä, ilmastosta, stressistä… Ihoni on myös kosketusherkkä, sillä se alkaa helposti punottaa jos vaikkapa nojaan kättäni poskea vasten, tai kosketan kaulaani. Olen testannut monia voiteita ja kuorintoja, jotka ovat olleet herkälle iholleni liikaa. Samaan aikaan tukkeutuneet ihohuokoset kuitenkin kaipaavat tehokasta puhdistamista, joten toimivien tuotteiden löytäminen on ollut pitkä tie. Nyt mulla on kasassa ihan älyttömän hyvä paketti herkälle, mutta helposti tukkeutuvalle iholle ja ajattelin vinkata siitä teillekin. Moni postauksen tuotteista on vilahtanut blogissa aiemminkin, mutta en tiedä kuinka monelle mun ihotyyppi ja taustat ihonhoidosta on selkeät, joten on varmasti fiksua tehdä tämmöinen kokoava postaus. // Edit: tekstin lopussa alekoodi! 

Tässä on mun ihonhoidon tärkeimmät tuotteet. Setistä puuttuu esim. kosteusvoiteet ja meikinpesuaine, sillä meikinpuhdistuksen suhteen en ole vielä löytänyt mitään täysin korvaamattomia tuotteita; monia hyviä olen suositellut aiemmin, mutta yllä näkyvät tuotteet ovat lunastaneet kylppärin kaapistani todella pysyvät paikat. Kosteusvoiteista teen myöhemmin erillisen suosikkipostauksen (edit: löytyy TÄÄLTÄ), olen löytänyt mahtavan trion josta löytyy jokaiseen budjettiin sopiva tuote rasvoittuvaisuuteen taipuvalle iholle. 

x Kristallisuolasaippua. Olin lukenut useasta blogista, että tällä on todella hyviä vaikutuksia näppyiseen ja rasvoittuvaan ihoon, mutta en tiedä miksi en ostanut tätä ennen Tarun vinkkausta. Onneksi vihdoin ostin! Kristallisuolasaippua on edullinen ja kestää käytännössä ikuisuuden (sitä kannattaa säilyttää jossain muualla kuin suihkussa, sillä se kuluu veden vaikutuksesta). Kastelen saippuan ja hieron sitä käsiini ja sitten puhtaille kasvoille. Annan vaikuttaa hetken ja huuhtelen pois. Iho tuntuu pysyvän paremmin tasapainossa, pikkunäpyt kuivuvat ja pysyvät poissa ja epäpuhtaudet vähenevät. Kristallisuolasaippuaa myy esim. House of Organic hintaan 4,50 €. 

Ennen kristallisuolasaippuaa käytin Maine Base -suolaa, joka auttoi sekin. Jälkikäteen olen lukenut että se on usein herkälle iholle liian voimakasta, joten  siirryin vähemmän hankaavaan kristallisuolaan, jolla on silläkin suolan ihoa tasapainottava vaikutus. // edit. 23.6.2016 juteltuani Maine Basesta parin eri kosmetologin ja luonnonkosmetiikkaan perehtyneen myyjän kanssa, en suosittelisi sitä enää herkälle iholle. En ole käyttänyt hetkeen kristallisuolasaippuaa säännöllisesti, mutta uskon sen olevan parempi kuin Maine Base, etenkin, kun sitä ei hankaa suoraan iholle. 

x Argitalin Argiltubo-savinaamio on paras ikinä testaamani savinaamio. Sekin kestää pienen ikuisuuden, sillä savinaamiota tarvitaan vain reilu ruokalusikallinen kasvoille. Tätä voi huoletta levittää myös rintakehälle jos tarvii. Iso tuubi riittää omassa viikoittaisessa käytössäni puoleksi vuodeksi. Levitän savinaamion kerran tai kaksi viikossa iholleni meikinpuhdistuksen jälkeen. Paras lopputulos syntyy suihkun jälkeen, kun iho on pehmeä ja ihohuokoset avoinna. Annan vaikuttaa 15-30min ja pesen pois pyörivin liikkein, jolloin syväpuhdistavan naamion lisäksi saa myös kevyen kuorinnan. Epäpuhtaudet saaavat kyytiä! Pienet valkopäät kuivahtaa ja iho kirkastuu kun kuollutta ihosolukkoa kuoriutuu pois. Tuntuu että naamion vaikuttamisen aikana iho oikein puskee kaikkea ällöä ulos huokosista! Argitalin savinaamiota myy esim. Biodelly hintaan 15,80€. *

x Dabban Siankärsämö-kukkaisvesi on ollut kevään paras löytö iholleni. Siinä missä esim. Argitalin savinaamio  ja Nafhan kosteuttava naamio ovat tuttuja suosikkeja, on Dabban kukkaisvesi uutukainen kylppärissäni. Ihastuin keväällä Dabban kamomilla-kukkaisveteen, sillä se helpotti kuivaa ihoani, mutta nyt kevään ja kesän alun olen käyttänyt siankärsämö-kukkaisvettä. Huh, mikä ero entiseen!! Suihkin tätä iltaisin meikinpuhdistuksen jälkeen ennen mitään muuta; siankärsämö-kukkaisvesi tasapainottaa, kosteuttaa ja tasoittaa ihon sävyä. Koska siankärsämöllä on tulehduksia hoitavia ominaisuuksia, se sopii erityisen hyvin myös akne-iholle. Oma ihoni rakastaa tätä; pikkunäpyt kaikkoavat nopeasti (esim. rintakehästä) tätä käyttäessä ja kasvojen iho on huomattavasti tasaisempi ja kirkkaampi kun olen aloittanut tämän käytön. Dabban Siankärsämö-kukkaisvesi hintaan 16,70€ Biodellyltä * tai hintaan 16,50€ House of Organicsilta. *

x Nafhan kasvonaamio on täydellinen savinaamion kaveri; ensin syväpuhdistava savinaamio ja sitten yön ajaksi Nafhan kosteuttava ja rauhoittava kasvonaamio tasoittamaan ja rauhoittamaan. Nafhan kasvonaamio kosteuttaa tehokkaasti ihoa, ja jos iho on todella kuiva tai ärtynyt, naamion voi jättää vaikuttamaan yön yli. Itseasiassa teen niin lähestulkoon joka kerta kun tätä käytän, eli kerran tai kaksi viikossa; aina savinaamion jälkeen. Nafhan kosteuttava ja rauhoittava naamio hintaan 24,60€ Biodellyltä. * 

Jos Argital + Nafha -kombo on jo testattu, kantsii kurkata täältä Annan vastaava tehokombo. Oma ihoni ei ole tykännyt Madaran savinaamiosta ihan yhtä paljoa mitä Argitalista; tuntuu että Argitalin savinaamio sopii paremmin herkälle iholle?

x Öljyt. Parasta mitä ihonhoitorutiineilleni on pari viimeisen vuoden aikana tapahtunut! Käytän öljyä päivittäin korvaamaan yövoiteen ja talvisin yövoiteen alla tehohoitona. Öljyt ovat rasvoittuvan, mutta pintakuivan ihon paras kaveri. Ne kosteuttavat ihoa tehokkaasti eivätkä todellakaan rasvoita ihoa, niin kuin moni tuntuu luulevan. Todella monissa (etenkin  luonnollisissa) voiteissakin on pohjalla öljyä, mutta ehkä öljymäistä ainetta levittäessä mieleen tulee helposti ajatus rasvaisesta hipiästä. Monet öljyt imeytyvät iholle nopsaa, mutta käytän niitä siltikin pelkästään öisin. Meikin alle en voisi kuvitellakaan levittäväni öljyä.

Tällä hetkellä mulla on käytössä Jolielta testiin saatu Patykan Huile Absolue. Öljyseerumi opii kasvoille, hiuksille ja vartalolle, mutten ole raaskinut käyttää arvokasta öljyä kuin kasvoilleni. Olen vähän kahden vaiheilla tuoksun suhteen, mutta toimivuudesta olen varma. Ihoni on aamuisin pehmeä ja tasainen, kun käytän tätä. Öljyseerumi on yhdentoista kasviöljyn ja eteerisen öljyn sekoitus ja siinä on mm. jojobaöljyä, koiranruusua ja seesaminsiemenöljyä. Muita suosikkiöljyjäni ovat Madaran Superseed-kuivaöljyt ja Nafhan 100% luomu arganöljy

Patykan Huile Absolue-öljyseerumi löytyy esim. Joliesta * hintaan 49€. 

x Tehohoito näpyille. Lushin Grease Lightining on ehdottomasti yksi parhaista mitä olen testannut. Tämän ohella käytän teepuuöljyä ja  propolis-uutetta suoraan näpyille, mutta olen huomannut että jokainen näistä näppyjen kukistajista toimii parhaiten kun käyttää niitä kausiluontoisesti välillä vaihdellen. 

Kaikki Lushin tuotteet eivät ole luonnonkosmetiikkaa, mutta onneksi heidän vasta uudistuneilta nettisivuiltaan löytyy kätevästi tietoa raaka-aineista. Esim. Grease Lightinigin tiedot löytyvät täältä. Ainoa epämääräinen ainesosa (ja vieläpä sellainen, jonka takia tätä ei voi kutsua luonnonkosmetiikaksi), on methylparaben. Parabeenit säilöntäaineina ovat kiellettyjä luonnonkosmetiikassa, eikä niitä löydy nykyisin enää monista synteettisistäkään tuotteista. Kumpa tuo säilöntäaine voitaisiin korvata jollain luonnollisemmalla!  Hinta Lushin verkkokaupassa 11,50€.


Oletteko te löytäneet luonnonkosmetiikan joukosta mahtavia tuotteita näppyihon/aknen hoitoon? Kuulisin niin mielelläni! 

*-merkityt affiliate-linkkejä

Lisää luettavaa

Skinimalism – helposti reagoivan ihon pelastus

herkan ihon luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle

Kesäiset luonnonkosmetiikkasuosikit

moi forest kokemuksia

Moi Forest tuo metsän hyvät mikrobit iholle

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Nyt lähtee tuo kristallisuolasaippua tilaukseen heti !
  Koko kevään olen taistellut ihoni kanssa (..lopetin e-pillerit) ja tää postaus oli enemmän kuin tervetullut, iso kiitos ! :)

  1. Jeee, hyvä! Se pelkästään tuntuu pitävät ihon paremmassa kunnossa, mutta älä unohda kasvovettä ja kosteutusta :-) Toivottavasti autttaa!

  2. Lopetin e-pillerit 4 vuotta sitten ja sen jälkeen olen tuskaillut ihoni kanssa enemmän ja vähemmän. Toivon, että joku olisi silloin kertonut minulle seuraavat asiat, joten toivottavasti heinähattu (tai joku muu) saisi niistä vähän hyötyä. Itselläni auttoi ensin myös Idan vinkkaama tea tree oil (sekoitettuna esim. yövoiteen sekaan), mutta jossain vaiheessa sen vaikutus heikkeni (olen samaa mieltä Idan kanssa siitä, että tuotteita on hyvä vaihdella välillä). Tällä hetkellä olen saanut ihoni hyvään kuntoon hedelmähappotuotteiden avulla. Kannattaa lukea Saara Sarvaksen ja Katja Kokon kirjoitukset hedelmähappotuotteista, ne todella toimii!

   1. Joo, vaikutus kyllä heikkenee sekä tea tree oililla että propoliksella, mutta toimivat hyvin kun muistaa vaihdella. Ja pelkästään näpyille noita aineita!

    OOh joo, hedelmähappotuotteet tuntuvat olevan monelle pelastus.Omat kokemukseni ovat ikävä kyllä aika karuja, saan niistä helposti allergisen reaktion; kerran koko naama punoitti kolme päivää kun olin testannut aha-kuorintaa. Joillekin nuo sitten taas ovat ihan täydellisiä, eli kantsii kyllä selivtellä ja kokeilla. Kiitos vinkeistä, Vieno!

 2. Tulipas hyvään saumaan tämä postaus! Mulla on aina ollut vaikea iho, mutta tänä keväänä iho temppuillut normaalia enemmän… syynä ehkä e-pillerit tai stressi. Aloitin tossa pari kk sitten syömään sinkkilisää, ainakaan vielä suurta muutosta ei oo nähtävissä mutta veikkaisin että iholla on vielä se puhdistusvaihe käynnissä, pitää vaan olla kärsivällinen :) voisin testaa jotain uutta puhdistusainetta kun edellinen loppumassa ja tota suolasaippuaa, kiitti vinkeistä :) kyllä se ihon kunto vaan tosi paljon vaikuttaa omaan fiilikseen ja itsetuntoon :/

  1. Jee, kiva kuulla. Tai siis tarkemmin ajateltuna ei ole kiva kuulla, mutta toivotaan että näistä vinkeistä on apua ja saat ihosi kuntoon!

   Sinkki auttaa mulla kyllä ihon yleiskuntoon jonkin verran, mutta syön sinkkiä lähinnä vastustuskyvyn lisäämiseksi. :-) Toivotaan että nekin alkais auttaa sulla!

 3. Tuo suolasaippua on kyllä ihan huippu. Itsellä kanssa auttaa rasvoittuvaan nassuun, muttei kuitenkaan kuivata liiaksi pintakuivaa ihoa. Olen kanssa melkein kymmenen vuotta kikkaillut oman ihon kanssa ja vasta viimeisen puolen vuoden ajalta voisi ehkä sanoa, että se on ihan hyvä.
  Ensimmäisen silmänympärysvoiteen joka ei ärsytä silmiä, löysinkin silloin sun blogin kautta! Kiitos siitä siis :– )

  1. Jeee, ihana kuulla! :-) Mustakaan tuo suola ei tee ihoa pintakuivaksi, mutta tasapainottaa rasvaisuutta ja pikkunäppyä.

   Ja jee, niiiiin ihana kuulla! Eikös se ollut se Skin Blossomin? :-) Sitä on kyllä moni kosmetiikkabloggaajakin kehunut ja tykkään itsekin siitä, se tuntuu kestävän ikuisuuden ja imeytyy hyvin :-)

 4. Heips! Toivottavasti ei ole liian henkilökohtainen kysymys, mutta mikä on suhtautumisesi e-pillereihin? Ruokavaliosikin kuulostaa niin puhtaalta ja lisäaineettomalta, eikä hormoniehkäisy kuulosta ihan samanlinjaiselta. On kyllä totta että luotettava ja helppo se on, ja hormonittomia vaihtoehtoja ei paljoa ole.

  1. Heippa, ei oo! Itsehän pillereihin viittasin tekstissäni :-)

   E-pillerit ovat kyllä alkaneet vähän kammottaa viime vuoden uutisoinnin valossa, mutta tällä hetkellä ne tuovat enemmän hyötyä kuin haittaa elämääni. Tokikaan en voi tietää jos jotain haittaa syntyy myöhemmin tms, mutta nyt niistä on niin paljon hyötyä (juuri tuo ihovaikutus, vaikkei se välttämättä olisi suurikaan – en voi tietää ennen kuin lopetan, säännölliset kuukautiset, kuukautisten siirto, kipujen väheneminen, niukka vuoto jne). Vaikka vaikutukset ovatkin positiiviset, olisi kiva lopettaa ylimääräisten hormonien (lääkkeiden ylipäänsä) syöminen, mutta muut ehkäisykeinot eivät kuulosta kovin houkuttelevilta ja varmoilta…

   Mulla on tällä hetkellä gynekologini mukaan luonnollisin e-pillerivalmiste käytössä, siinä on kahta naishormonia jotka ilmeisesti ovat elimistölle luonnollisempi vaihtoehto. Kovasti kaipaisin lisää vaihtoehtoja hormonittomaan ehkäisyyn, puuh!

 5. Tämäpä olikin ajankohtainen aihe :) Itsellä käytössä samainen suolasaippua ja argitalin savinaamio. Iltaisin laitan kookosöljyä ja iho on erittäin raikkaan näköinen aamuisin :)Tuohon Dabbaan pitääkin tutustua paremmin. Viikon verran olen nyt syönyt myös Bioteekin A-vitamiinia. Madaran puhdistusmaito ja kasvovoide ja Cattierin kasvovesi ovat vielä joukon jatkeena.
  Näitä ihopostauksia on mukava lukea koska tunnistan paljon samoja ongelmia itselläni. Olenkin monet tuotteet ottanut testaukseen postauksesi jälkeen :) Joten kiitokset sinulle! :)

  1. Ooh, kookosöljy on kyllä hyvä myös! En juurikaan käytä sitä kasvoilleni enää, sillä esim. Arganöljy ja muut luonnonkosmetiikan öljyt, kuten tuo Patykan Huile Absolution, imeytyvät paljon nopeammin eivätkä rasvoita hiuksia. Jaloille sen sijaan sipaisen kookosöljyä silloin tällöin!

   Dabbaan suosittelen tutustumista, moni on kehunut Siankärsämöä ja Mesiangervoa, ne auttavat parhaiten ongelmaihon kanssa juuri tulehduksiin ja ärsytyksiin, huh miten näppäriä. Tuoksu ei ole pääasia siis:-D

   Ooh, kuulisin mielelläni jos A-vitamiinikuuri auttaa! Cattierin kasvovesi on muuten mullekin tuttu, tykkäsin siitä, perushyvä :-) Sellainen tasapainottava, muttei auta näppyihin mulla.

   Jee, niin ihana kuulla että näistä on ollut iloa!! Luonnonkosmetiikkapostausten tekeminen on lempipuuhaani, sillä ihon kanssa kamppailu on ollut aina mukana elämässä :D

 6. Hei tuli mieleen tosta kristallisuolasaippuasta, että ainakin Hyvinvoinnin tavaralolta saa kristallisuolasuihketta! Mulle tuo palasaippua oli jotenkin todella vaivalloinen käyttää, mutta tuo suolasuihke on supernäppärä tapaus!

  1. Oho!! Enpä oo tiennyt, vois olla ihan kätevä, mutta veikkaan että tuo pala tulee paljon halvemmaksi (vaikka en siis vielä esim. googlannut tota suihketta) :-D Hmmmm! Mulla meni kyllä hetki opetella ton palan käyttö koska tuntuu ettei siitä ”jää” iholle mitään, mutta kyllä sitä jää. :-) etenkin jos on puristellut näppyjä just ennen tuon laittamista, sit sen kyllä huomaa, haha!

 7. Tuo Argitalin savinaamio on kyllä tosi hyvää. Ostin sitä sun aikaisemmasta vinkistä, enkä voisi olla tyytyväisempi. :)

  1. Jeee, niin parasta kuulla!! :–D Oon ihan innoissani aina jos kuulen että joku on löytänyt mun suosituksesta hyvän tuotteen. Ja varsinkin kun se liittyy ihonhoitoon :-) JEEE!

   1. Jep. Toinen minkä joku aika tilasin biodellylta oli zuii:n ripsari joka myös toiminut mainiosti! Hihhi :)

 8. Jos käyt Virossa, niin täällä kaikkien bad skin day päivien pelastus on Nurme Seepin Sügavpuhistav näoseep. Syväpuhdistava palasaippua kasvoille, jättää ihon narskuvan puhtaaksi, muttei tunnu pidemmässäkään käytössä tekevän pahaa iholle. Mulla on myös herkkä sekaiho ja tätä käytän kun ihan kaikki muut tuotteet vain pahentavat tilannetta :D . Tallinnassa varmaan löytyy useammastakin kaupasta, mutta ainkain Kaubamajasta luonnonkosmetiikan puolelta.

  1. Oooooooh, kiitos Iinag! Hyvä vinkki, nimittäin aina Virossa käydessäni pengon vähintäänkin Kaubamajan luonnonkosmetiikka-aarteet :D jes! Kasvosaippuat ovat Madaran kautta tuttuja, joten voisin pitää tuostakin.

 9. Hejsan! Pakko vinkata sulle nyt tollasta puhdistusainetta, kun et oo vielä lempparia löytäny. Itselläni on samantyyppinen iho kuin sinulla, pintakuivuutta ja välillä näppyjä. Tai no oli, nyt olen löytänyt ainakin itselleni täydellisen puhdistusaineen joka ei kuivata ihoa, mutta poistaa meikit ja liat todella tarkasti. Mulla oli pitkää ongelmana löytää just sellanen puhdistusaine joka ottaa meikit pois olematta liian voimakas. Kaikki tosi hellävaraiset ei puhdistanu tarpeeks ja toiset taas oli liian ärhäköitä. Apu mulla löytyi biothermin biosource hydra-mineral cleanser toning moussesta. Tää ei kyllä oo ihan niin luonnollinen tuote, en tiiä kuinka tarkka oot siitä. Mutta itellä on ainakin toiminu tosi mainioisti. Se on sellanen jännä koostumus että siitä tulee sellasta tosi tiheää vaahtoa. Olo puhdistuksen jälkeen on raikas, muttei kireä. Itsellä tää puhdistaja on pelastanu mun ihon varsinki talvella pintakuivuudelta ja huomaan aina palaavani tähän tuotteeseen. Kiitti vielä kivasta blogista! Voisin koittaa tota suolasaippuaa vaikka tollaset palasaippuat tuppaa kyllä kuivattamaan mun nassun aika tehokkaasti.. :D

  1. HElouu! Biotherm on varmasti hyvä, mutta mä en enää halua ostaa kuin luonnonkosmetiikkaa, koska hyvät vaikutukset ovat olleet niin selkeät iholle ja luonnonkosmetiikka on ympäristövalinta ja samalla pääsee tukemaan pieniä yrityksiä :-) Ainoastaan ripsari ja kynsilakat ostan synteettisinä.

   Suolasaippuaa kannattaa ehdottomasti testata! Se ei oo palasaippua siinä merkityksessä mitä tavallinen käsisaippua, se on 100% himalajan kristallisuolaa, palammuodossa se vaan on hellävarainen iholle (kun et hankaa palaa suoraan kasvoille vaan käsiin ja suolaa kasvoille käsistä). :-) Testaa ihmeessä!

 10. Moikka! Mulla toimii myös tuo himalajan suolasaippua, samoin Australian Body caren tea tree oil. Lisäksi Frantsilan yrttitippoja suosin myös, niitä voi sekoittaa veteen tai taputella iholle suoraan :)

  1. Hei joo, Australian bodycaren tea tree oil on ollut mullakin käytössä. Nyt on joku ihan ruohonjuuresta ostettu teepuuöljy ja sit propolis.

 11. Moikka! Uskaltaudun nyt sitten minäkin kysymään tarkemmin noista e-pillereistä kun vastailit aikaisemminkin niistä kyselleelle yhtään hikeentymättä!:’D oon siis itsekin kärsinyt jo monia vuosia huonosta ihosta ja on tullut kokeiltua kaikkia ”luonnollisimpia” juttuja mutta nyt on tullut sellainen olo että ihan sama, haluan vain saada ihoni hyvään kuntoon joten kokeiltakoon sitten kaikkea mahdollista! Vaikkakin ajatus ylimääräisten hormonien syömisestä karmii suunnattomasti kun pyrin itsekin syömään ja elämään muuten mahdollisimman puhtaasti ja terveellisesti… :( Mutta siis varsinainen kysymykseni oli että mitä nuo ekana syömäsi pillerit mahtoivat olla nimeltään joilla sanoit olleen suurin vaikutus ihosi kuntoon? Entäs sitten noiden luonnollisempien pillereiden nimi? Kiitos muuten myös jo aikaisemmasta vinkkauksestasi koskien argitalin savinaamiota, nyt on jo toinen tuubi menossa kun on sen verran toimivaa! Täytyy siis vielä kokeilla noita muitakin tuotteita jos toimisivat mulla yhtä hyvin :) ihanaa kesänjatkoa sulle Ida!

  1. Hahaa, ihana, ”hikeentymättä”! :D

   Voi sua, ymmärrän tunteen! Mulle tosiaan määrättiin ennen e-pillereiden aloitusta (jotka kyllä aloitin ehkäisyyn, mutta sain niistä sitten kela-korvauksen myös ihoon) vaikka mitä tahnoja ja voiteita näpyille, ne auttoivat aina jonkin verran mutta koettelivat sitten myös sitä tervettä osaa ihosta kuivattamalla jne.


   Roacuttan han olisi sitten yksi vaihtoehto, mutta sitä en oikeasti haluaisi syödä ikinä, en, ellei tilanne menisi ihan hulluksi. Olen nähnyt läheltä miten se vaikuttaa mielialaan, se on varmasti ihan järkyttävän voimakas lääke. Siksi tuntuu, että e-pillerit on pienempi paha – etenkin jos niille on tarvetta myös ehkäisynä.

   Pengoin omaa lääkekaappiani ja löysin sieltä vanhan laatan Gestinyliä. Voisikohan se olla se, mitä mulle ihan ekana määrättiin? En ole ihan satavarma, kun kolmen kuukauden ajan testasin myös joskus jotain merkkiä, mikä ei sopinut mulle. Mutta se, jolla aloitin, ja josta sain kelakorvauksen, oli tuolloin älyttömän halpoa, maksoi vissiin kolmelta kuukaudelta jotain 15€ kun nuo nykyiset maksavat 40€ kolmelta kuukaudelta. Lääkäri takuulla osaa kertoa, mikä ois sulle paras :-)

   Nyt mulla on Zoely-pillerit käytössä, ja löysin googlaamalla esim. tämmöiset artikkelit:

   http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2012/2/7/uudenlainen-e-pilleri-enemman-seksia.html (Tässä sanotaan, että voisi aiheuttaa aknea. Ei siis välttis toimi mulla ihoon nämä? Vaikea sanoa! Vaihdoin niistä ekoista pillereistä pois kun sain pari migreenikohtausta, eikä niitä saa syödä jos on taipuvuutta migreeniin).

   http://www.healthberry.fi/uudenlainen-e-pilleri-markkinoille/#sthash.QScocZRL.dpbs

   Toivottavasti saat jonkin avun ja ratkaisun ihollesi. Hormooneista johtuvaa aknea ei ihan helposti taltuteta pelkin voitein. Mulla on auttanut ihan älyttömästi myös se, etten juuri syö lisättyä sokeria! Se on mulle tärkein ruokavalion kannalta; esim. vehnä ja maito eivät tunnu vaikuttavan yhtä pahasti mitä sokeri.

 12. Moikka ihana, pakko oli tulla sanomaan, että onpa sulla ihania juttuja täällä sun blogissa <3! Ihan pakko jäädä seuraamaan. En oo ennen tajunnut, että käytät vain luonnonkosmetiikkaa, ja että sulla on ihan samanlainen iho kuin mulla. On helppo luottaa sun suosituksiin, kun on ihan samanlainen ja samalla tavalla käyttäytyvä iho. Innostuin sun blogin kautta tilaamaan ihan kamalan kasan luonnonkosmetiikkaa (200e), en malta odottaa, et pääsen kokeileen niitä kaikkia!

  Tää nyt on jo vuoden vanha postaus eli en mee takuuseen, että huomaat tän kommentin, mutta hyvää juhannusta sulle söpö ja innolla jään seuraamaan sun juttuja <3