Ajattomia MUJI-suosikkeja

lifestyle
18 kommenttia

* Kaupallinen yhteistyö, MUJI Finland

Googlasin just ”ida365 muji” ja löysin varhaisimman osuman vuodelta 2013, viiden vuoden takaa. Tuo postaus alkaakin sillä, että kerron kuinka aina ulkomaille matkustaessani mulla on ollut tapana tarkistaa muutaman putiikin osoite etukäteen ja MUJI on pitkään ollut yksi niistä putiikeista. Mutta ehkä tiedättekin jo, että enää ei tarvitse etsiä MUJIa ulkomailta,sillä MUJI tulee pysyvästi Suomeen! 

MUJIn pop up -liike löytyy 20.1.2019 asti Kampin neljännestä kerroksesta ja pysyvä, pohjoismaiden suurin myymälä, saadaan Helsinkiin ensi vuoden syksyllä. Niin siistiä ja loogista, että just Suomeen aukeaa lippulaivamyymälä – japanilainen design ja Suomi ovat täydellinen kombo. MUJI on nimittäin ihan paras, jos haluaa löytää kauniita käyttötavaroita arkeen ilman turhia logoja, kirkkaita värejä tai lisähintaa, joka brändätyistä tavaroista pyydetään.  MUJI on perustettu Japanissa 1980-luvulla vastaliikkeenä tuon ajan kulutusyhteiskunnan kaupallisuudelle ja sille, että markkinoille alkoi tuolloin tulla enenevissä määrin heikkolaatuista ja halpaa tavaraa sekä brändi- ja suunnittelijalähtöistä muotia.

MUJI on lyhenne ilmaisusta Mujirushi Ryohin, joka tarkoittaa merkittömiä laatutuotteita – ja niitä yritys edelleen valmistaa. Tärkeimpinä lähtökohtina on materiaalien huolellinen valinta ja muotoilultaan ajattomien tuotteiden luominen. 

Muji luomupuuvillainen yöpaita

Mä olen se tyyppi, joka valitsee hammasharjansakin aina mahdollisimman nättinä ja minimalistisena ja ärsyynnyn, jos joudun ostamaan ruman tuotteen, kun tiedän että nättejäkin on olemassa. Varsinkin jos pitää ostaa jotain isompaa, haluan aina etsiä mahdollisimman kauniin version. Uskon, että jos käyttötuotteen ostaa kauniina, sitä arvostaa käytössä enemmän ja siitä pitää parempaa huolta. MUJI tarjoaa juuri tällaisia ratkaisuja; logottomia aikaa ja käyttöä kestäviä kauniinvärisiä ja -muotoisia arkiesineitä.

MUJIsta löytyy ihan kaikkea mitä kuvitella saattaa ja täytyy sanoa, että kaikki, mitä olen koskaan MUJIsta hankkinut, on kestänyt hyvin käyttöä. Mikään esine ei ole mennyt rikki kummallisesti ja esimerkiksi MUJIn kynät ovat aina toimineet kunnolla, vaikka monelta muulta brändiltä olen ostanut kyniä, jotka eivät ole toimineet alkuunkaan. Itsestäänselviä pikkujuttuja, jotka eivät kuitenkaan ole sitä. 

Olen  listannut MUJI-suosikkejani täällä, täällä ja täälläTilasin MUJIn verkkokaupasta ekaa kertaa tuotteita tänä vuonna ja koska postikulut eivät olleet kovin edulliset, olen iloinen, että kauppa löytyy pian pysyvästi Suomesta. MUJIsta saa monta sellaista arkituotetta, joista muualla pitää maksaa brändiekstraa tai joutuu tekemään kompromissin estetiikan suhteen. 

Käyttöä kestävät kauniit arkiesineet, eli muun muassa maailman parhaat kynät, ihanan yksinkertaiset saippuapullot, hammasharjat ja hammasharjatelineet, kivat muistilehtiöt, hyvin käyttöä kestänyt tuoksudiffuuseri, luomumatskuista valmistetut vaatteet, selluloosapohjaiset sheet maskit ja vaatehuoltoon sopivat tarvikkeet ovat mielestäni fiksumpia valintoja tarpeeseen ostettuna. Siinä missä en halua kannustaa ketään ostamaan mitään ostamisen ilosta, haluan kuitenkin tarjota sellaisia vaihtoehtoja ja kertoa omista suosikeistani, koska uskon, että kun ostaa jotain, kannattaa osta kerralla hyvä ja toimiva tuote; sellainen, josta tykkää vuosia. 

Muji seetripuutikut

Ah, mutta nyt niihin lemppareihin. Pakko aloittaa klassikosta. MUJIn geelikynät ovat yksinkertaisesti parhaat kaikista; niitä on roudattu aiemmin ainakin Tukholmasta, Lontoosta ja Barcelonasta ja saatu tuliaisiksikin MUJIssa käyneiltä läheisiltä. Just kuulin, että yksi tuttuni on kirjoittanut MUJIsta hankkimiinsa kyniin oman nimensä, koska ne kuulemma aina kähvelletään hänen työpisteeltään – en ihmettele ollenkaan, kynien katoamista, enkä niiden merkkaamista. MUJIn kynät ovat kulttimaineessa monessa muussakin piirissä, joten en nostanut niitä tähän postaukseen erikseen, vaan sen sijaan haluaisin vinkata muutamista oivallisista löydöistä joita en ole aiemmin blogin puolella jakanut. Yksi niistä on seetripuutikut.

Olen roudannut näitäkin aiemmin tukholmalaisen tavaratalon MUJI-osastolta, sillä kauniita seetripuupalasia ei meinaa löytää helposti. Nämä ovat superkäteviä, jos asuu vanhassa talossa ja pelkää ajatustakin ötököistä, jotka voivat syödä villatakkisi ja -paitasi piloille. Seetripuun tuoksu pitää nimittäin öppiäiset loitolla. Tikkuja voi sujauttaa neuleiden taskuihin ja asetella pari lattianrajaan. Kun tuoksu hiipuu, pintaa voi hioa hiomapaperilla jolloin tikut saavat pidemmän käyttöiän. Toinen vaihtoehto on imeyttää tuoksunsa menettäneisiin tikkuihin muutama tippa eteeristä öljyä. Tämä pidentää tikkujen käyttöikää. 

Muji pellavatossut

MUJIn vaatepuoli on mulle verrattain uusi juttu. Nuo pellavaiset aamutossut ehdinkin jo esitellä Insta Storiesin puolella – ne olivat täydellinen löytö, sillä olen etsinyt jo parin vuoden ajan kauniita aamutossuja kotikäyttöön tuloksetta. Tämä kai kertoo jotain mun jääräpäisyydestäni tietyissä asioissa; en ole ostanut aamutossuja, koska en ole löytänyt ennen tätä tarpeeksi kivoja luonnonmatskuista valmistettuja tossuja. Jos totta puhutaan, niin nämä samat vaaleina olivat ehkä vieläkin nätimmät, mutta niistä ei ollut sovitteluhetkellä sopivaa kokoa, joten tummempi malli oli toisiksi paras. Stellan blogista voi vaklata miltä ne vaaleat näyttävät. 

Luomupuuvillainen yöpaita tuli sekin tarpeeseen, sillä en ennen tätä omistanut talvikäyttöön sopivaa vierailukelpoista yöpaitaa. Tämä harmaa pitkähihainen yöpaita on klassisen näköinen ja todella lämmin. Tämä päällä on kiva hengailla joulupyhinä kotona kirjaa lukien ja leffoja katsellen. 

Muji diffuuseri

Kynien lisäksi MUJIn diffuuseri on yksi ihan ehdottomia suosikkejani. Kaunista ja yksinkertaista difuuseria ei ole helppo löytää, joten vinkkaan MUJIsta aina kaikille diffuuserihankintaa pohtiville. Mulla on tämä pienempi malli ja meillä töissä taas on se isompi. Jos haluat, että diffuuseri levittää tuoksua voimakkaasti ja laajalle alueelle, kannattaa valita isompi diffuuseri. Ero tuoksun intensiivisyydessä on aika merkittävä tähän pieneen verrattuna. Tuoksu leviää paljon laajemmalle alueella ja intensiivisemmin isommalla diffuuserilla, vaikka eteeristä öljyä käyttäisi yhtä vähän kuin pieneen diffuuseriin. 

Muji ribbineule

Muji ribbineule

Löysin MUJIn pop up -liikkeen valikoimasta myös aivan ihanan villapoolon. Tämä on ohkaista mutta napakkaa ribbineulosta eikä neule kutita päällä. Kuulin, että syksyllä aukeavassa MUJI-myymälässä tulee olemaan todella kattava vaatepuoli. Aika kiintoisaa, sillä monissa MUJIn vaatteissa näytti olevan materiaalit kohdillaan. Just sellaisia hyviä perusvaatteita! Raportoin kestävyydestä myöhemmin, jos sen suhteen tulee jotain raportoitavaa, nyt en nimittäin osaa kommentoida tätä puolta. 

Muji tarrarulla

Vaikka osaan suhtautua kuluttamiseen ja uuden hankkimiseen kriittisesti, tunnistan sen aika ajoin iskevän tunteen, kun tekisi mieli ostaa ”uusi ehompi minä”. Tiedättekö, kun joskus sovituskopissa tuntuu siltä, että jooo, tämä mekko tekee musta uuden minän, paljon vakuuttavamman ja siistimmän tyypin. Pakko ostaa tämä. 

En tiedä mistä tuo tunne toisinaan kumpuaa, mutta tiedän, ettei uuden ostaminen ole ratkaisu tuohon fiilikseen. Tuon tunteen iskiessä koetan keksiä keinoja tavoittaa sitä samaa fiilistä muilla tavoilla, joka tulee, kun pukeutuu ensimmäistä kertaa johonkin uuteen ihanaan vaatteeseen. 

Olen huomannut, että tuon fiiliksen tavoittaa paljon herkemmin, jos oma vaatekaappi on järjestyksessä. Jos vaatteet on silitetty tai höyrytetty nätisti ja ripustettu selkeään järjestykseen rekkiin tai vaatekaappiin, on omista vaatteista paljon helpompi innostua. Villapaitojen siistiminen cashmere-kamman avulla auttaa sekin, samoin kenkien lankkaaminen ja vaatteiden rullaharjaus (MUJIn rullaharja on näppärä ja nätti!)

Ja arvaatteko mitä teen nykyisin ihan liian harvoin? Sovittelen omia vaatteitani! On ihan parasta sovitella omia vaatteita ajan kanssa ja kokeilla erilaisia yhdistelmiä. Oma vaatekaappi alkaa ihmeellisesti tuntua monipuolisemmalta, kun sen sisällölle uhraa pienen hetken silloin tällöin. Ei ole ihmekään että tuntuu, ettei ole mitään päälle pantavaa, jos ei ole aikoihin kunnolla käynyt läpi vaatteitaan ja niiden yhdistelymahdollisuuksia. Kun tietää mitä omassa vaatekaapissa on, ei tee niin helpolla heräteostoksia vaan voi keskittyä sellaisten asioiden etsimiseen, joille oikeasti on tarve. 

Muji luomupuuvillaneule

Tämä poolo on muuten ihan eri, kuin ylempien kuvien – se on 100% luomupuuvillaa, kun taas ylempi on villaa. Olisin voinut valkata MUJIn valikoimista mitä tahansa, mutta halusin valita vain sellaisia juttuja, joita oikeasti tarvitsin, joten valkkasin kaksi mustaa pooloa – käytän mustia yläosia kuusi päivää viikosta, joten tiesin, että näille tulee käyttöä. Villapooloa olen käyttänyt jo varmaan viisi tai kuusi kertaa ja voin lämmöllä suositella sellaisille, joita villaneuleet usein kutittaa. 

Myös luomupuuvillaiset sukat ja alusvaatteet kiinnittivät huomioni – jos en olisi hetki sitten ostanut uusia alusvaatteita, olisin tarkastellut MUJIn valikoiman vieläkin tarkemmin. Yksinkertaisia sukkia löytyi kiva valikoima ja yksinkertaisia asusteita samaten. Villapipoja ja suhteellisen ohkaisia, mutta isoja villahuiveja. Jos olet minimalististen asusteiden tarpeessa etkä halua maksaa brändistä ekstraa, voi MUJIsta löytyä monta hyvää vaihtoehtoa.

Tällaista kuvanmukaista joululahjapakettia saattaisi arvostaa jopa isäni, joka ei koskaan ostele mitään turhaa ja jemmaa uusia lahjaksi saamiaan vaatteitakin niin kauan kaapissa edellisiä loppuun käyttäessään, että uudet ehtivät alkaa näyttää vanhanaikaisilta ennen kuin ne päätyvät käyttöön :D Sukille sen sijaan suurimmalla osalla meistä on tarvetta aina silloin tällöin – ei olisi eka kerta, jos antaisin isälle joululahjaksi sukkia. Jep. Isä on monella tapaa minimalistisen kuluttamisen ytimessä. 

Onko teillä jotain ehdottomia MUJI-suosikkeja, sellaisia, joita suosittelette mieluusti muillekin? Osa MUJIn aarteista ovat nimittäin sellaisia, että ne tajuaa vasta kun joku osaa suositella – löysin esimerkiksi tosi kätevän jalallisen pikkupeilin MUJIlta joskus ystäväni suosituksesta ja pienen matkahajuvesipullon, johon voi pakata suosikkituoksua mukaan reissuja ajatellen. Odotan innolla myös keittiötarvikkeisiin tutustumista, sillä MUJIn valikoimissa on monia lasisia ja metallisia keittiötarvikkeita – sellaisia, joita muualta löytyy usein vain muovisena, esim. mittalusikotia.  

Lisää luettavaa

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Nice things 2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Kääks, vaikuttaa kyl superihanilta tuotteilta! Mulla on kans noita Mujin kyniä, mut ei mulla ollu hajuakaan, että niillä on vaikka mitä muuta ihanaa!

  1. Noilla on :) Kaikkia superkauniita käyttöesineitä! Esim. paljon just metallisia keittiötarvikkeita joita on vaikea löytää metallisina muualta.

 2. Oi Muji! <3 Satutko tietämään/muistamaan onko pop-upissa myynnissä niitä superkäteviä matkalaukunjärjestäjiä?

 3. Kiitos tästä! Pitääkin tsekata MUJI joskus, vaikka minimalistinen sisustus tai tyyli ei oikeastaan olekaan minun juttuni. Laadukkaat materiaalit ilman ilmaa hinnassa kuitenkin houkuttavat.

  Hyviä vinkkejä myös oman vaatekaapin hyödyntämiseen. Tunnistan todellakin tuon tunteen uudesta minästä ja nytkin kamppailen itseni kanssa, kun haluaisin pitkästä aikaa ostaa jotain uutta ja nättiä, mutta ilmasto ja ympäristö ahdistavat ihan kauheasti. Olin töissä vetämässä täysin turhaa muovia tuotteiden päälle, kun kuulin viimeisimmästä ilmastoraportista. Oli aika pysäyttävä hetki ja tuli välitön fiilis lähestyvästä tuhosta :D Toisaalta olen ihan onnellinen, että se pelko on viimein jotenkin konkretisoitunut ja mietin valintojani selvästi aiempaa enemmän. Tieto ilmaston tilasta on totta kai ollut jo pitkään, mutta joskus sen on kuitenkin pystynyt jotenkin sivuuttamaan. Kiitos uudesta asenteesta kuuluu kyllä myös sinulle, kun olet tavallaan näyttänyt esimerkkiä paremmista valinnoista.

  Meni nyt ehkä semisti sivuraiteille tämä, hups.

  1. Joo, noita laadukkaita arkiesineitä saa aina metstästää vähän sieltä sun täältä!

   Jep, se hyvä puoli tässä kaikessa ilmastoahdistuksessa on, että se saa tarttumaan toimeen ja tekemään parempia valintoja. Jos kaipaa jotain uutta oikeasti, niin sit kirppis on monella tapaa paras vaihtoehto. Mutta mä en ainakaan muista melkein koskaan testailla omia vaatteita; sit kun sen joskus sattuu tekeen, kokee monta valaistumista!

   Vitsit, mulle merkitsee ihan hulluna, että sanot että oon esimerkilläni innostanut. Kiitos, että kerroit. :’-) <3

 4. Kiva että tämä tulee myös Suomeen, en ole ikinä päässyt käymään mujin liikkeessä ja erityisesti tuota diffuuseria olis ihana päästä hypistelemään!

  Mahtaisko sulla olla vinkkiä mun ongelmaan; olen nyt parisen vuotta käyttänyt everyday mineralsin meikkipohjaa. olen tykännyt sen helppoudesta, kun sen voi aika huoletta sutia naamaan eikä tarvi huolehtia rajoista ym. Mulla on ollut käytössä semi-matte, sillä haluan luonnollisen näköisen meikin. Kuitenkin pelkällä meikkipohjalla iho alkaa helposti kiillellä ja meikki alkaa näyttää ikävältä. En myöskään uskalla levittää kovin montaa kerrosta, sillä jotenkin kasvot näyttävät liian paksusti meikatuilta. Joskus olisi kuitenkin kiva saada pikkuisen peittävämpi, mutta luonnollinen meikki. Minulla on nuorena ollut melko paha akne, nykyisin sekaiho. Mietin, mikä tuote olisi hyvä tuon mineraalimeikkipohjan rinnalle, viimeistelypuuteri, everyday mineralsin pohjustustuote vai jokin nestemäinen meikinpohjustusvoide? Toiveena olisi siis pikkuisen peittävämpi ja kiiltelemättömämpi meikki, mutta niin että luonnollisuus säilyy. Olisko sulla siis antaa jotain vinkkejä tuotteista ym? ☺️

  1. Diffuuseri on ihan best!

   Hei jooo, kuulostaa tutulta. :) Ekana peittävyys:

   Kun haluan parantaa meikin peittoa mutten lisätä mineraalipohjaa määräänsä enempää, käytän tätä peitevoidetta: https://ida365.fi/2018/10/16/2-x-uusi-suosikki-luonnollinen-primeri-peitevoide-juice-beautylta/ Ihan älyttömän hyvä!! Pysyy paremmin kuin mun aiemmin hehkuttama Hynt, joka sekin on kyllä hyvä. Tää Juice Beautyn vaatii beauty blenderin kaverikseen, muuten se ei levity mun iholle hyvin mutta on timanttinen.

   Toinen mitä oon nyt testaillut ja josta en ole ehtinyt kirjoittakaan vielä on tämä: https://www.houseoforganic.fi/product/7125/korento-voidemainen-meikkipohja-20ml-warm-02 ihan todella peittävä ja hyvin pysyvä meikkipohja! Käytän tän kanssa saman sarjan, eli Korennon irtopuuteria (ja laitan välillä vielä kevyen kerroksen mineraalimeikkiä ennen irtopuuteria).

   eli toinen kysymys, pysyvyys:

   https://www.houseoforganic.fi/product/7150/korento-viimeistelypuuteri-10g-matta tää esim tai tiää: https://ida365.fi/2018/01/02/nui-luonnonkosmetiikka-paras-ja-peittava-luonnonkosmetiikan-meikkivoide/ :) nää mulla on käytössä kiiltoa vähentämässä. Teen pitkinä päivinä niin, että taputtelen vessapaperiin ylimääräisen kiillon ja lisään mineraalimeikkipohjaa tai puuteria ohuelti. Toi kikka toimii mulla tekemättä ihoa liian meikatuksi.

 5. Kiva kuulla, että Muji tulee Suomeen pysyvästi! Ja kiitos Ida kun jaat omia suosikkejasi. Valkoinen poolo kinnostaisi. Taidan käydä viikonloppuna kurkkaamassa, josko Mujista löytyisi sopia.
  Oma suosikkini Mujin valikoimasta on puuteripaperi. Sitä on tullut ostettua matkoilta varastoon ja tuotua ystävillekin. :)

  1. Hei totta, Mujin puuteripaperi!! Olin unohtanut :) Ne oli vuosia munkin ykkössuosikit, ihan parhaat!

 6. Ooo…kuulostaapa ihanalta kaupalta. Ja kelpuuttaisin kans kaikki nuo tuotteet omaan kotiin mitä esittelit. Ja liikuttava sun isä. Mun oma mies on vähän samanlainen…säästää hyviä vaatteita.. ja niin teen kyllä itsekin. Se ei oo kovin fiksua, jos vaate jääkin pieneksi

  1. Hahaa, ymmärrän! Ei ole eikä se vaate siellä säästössä ketään ilahduta. Joten käyttöön vaan :)

 7. Kiitos Muji-vinkistä! Ei ollut aavistustakaan koko pop upista. Ihastuin brändiin (heh, voiko näin sanoa?) Lontoossa asuessani, ja siitä lähtien aina ulkomailla on pitänyt kiertää Mujit. Huipuin oli Tokiossa, jossa oli käytännössä oma tavaratalo huonekaluista alkaen. Minut sai raahata pois sieltä. Tänään Kampista tarttui mukaan ihanan pehmeä uusi pyjama. Haluamaani kuosia sai vain miesten mallina, joten nappasin sellaisen asiaa sen kummemmin ajattelematta, mutta kotona sitten muistui mieleen, että eiväthän ne ihan yksi yhteen olekaan, kun napit olivat aivan väärin! Mutta en anna sen menoa haitata. Voin suositella myös alushousuja, mukavimmat ikinä käyttämäni bikini-malliset alkkarit.

  1. Hahaa totta, bränditön brändilove :-D

   HUONEKALUJA!? Ohhoh, voisin kuvitella että olis kivan minimalistisia.

   Pyjamat tosiaan on ihania ja mitäääääs pienestä napitusongelmasta, hehee. Ooh joo Stella hehkutti noita alusvaatteita kanssa. Hyvä tietää!

 8. Odotin Mujin pop-up -myymälää kuin kuuta nousevaa OHUIDEN VANUPUIKKOJEN takia :—–D ihan ykkösiä tällaiselle ahtaat korvakäytävät omistavalle korvienpuhdistusfriikille! Tiedetään, korviin ei saisi tunkea mitään sormea pienempää (tätä jaksoi korvalääkäri toitottaa ollessani lapsi – ja puhdisti miun korvia rautalangasta väännetyllä ”koukulla”?) mutta miten muuten puhdistat korvat :’D millään toisella valmistajalla ei löydy vastaavia! Täytyy myös testata seetripuutikut, niistä oon kuullu paljon hyvää. :)

  1. AIJAAA !!! tää on juttu josta en tiennyt!!!! mut siis joo mäkin kyllä putsaan korvat pumpulipuikoilla hehee. Törmäsin tällaiseen joskus kesällä: https://www.houseoforganic.fi/product/3882/avril-organic-oriculi-korvanputsauspuikko :’) hassu.

   Ja joo noi seetripuutikut on kätsyjä. Oon ostanut Stockalta sellaisia rinkuloita jotka saa henkareiden koukussta läpi ja ne on siinä mielessä kätevämpiä mutta musta tuntuu loogiselta laittaa noita tikkuja vaatteiden taskuihin, jotta olisivat lähellä vaatetta.

 9. Kiitos loisto postauksestasi!
  MUJIn ”matkalaukun järjestäjät”ovat kyllä huippuja. Vetoketjullisia, puoliksi verkollisia neliskulmaisia ”pussukoita” S, M ja L koossa, joissa reissukamppeet pysyvät hyvässä järjestyksessä ja hengittävät vapaasti ja kestävät kulutusta vuosia paljon reissaavallakin! Samoja käytän kun pakkaan kausivaatteita yläkaappeihin.

  1. Ooooh aijaa oikeesti! Onpa kätevän kuuloiset! Nää toimis oikeesti varmaan mullakin kun mulla on kausivaatteet sellaisissa isoissa muovipusseissa joissa ne on vaan isossa kasassa niin, että kun jotain tarvii, pitää purkaa koko paketin sisältö. Kiitos hyvästä vinkistä siis! <3