365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

sunnuntai

22

kesäkuu 2014

10

COMMENTS

Putiikkiesittely: Runsaudensarvi

Written by , Posted in Kauneus, Lifestyle, Luonnonkosmetiikka, Ruoka

Minusta on ihanaa, että Tampereella on niin kattava valikoima ekoiluun ja luomuun panostavia liikkeitä. Suurempien ketjujen lisäksi Tampereelta löytyy myös pienempiä yrityksiä, joille laittaa mielellään rahansa kun tietää miten haastavaa on erottua isoista toimijoista. Onneks meillä on Runsaudensarvi! Tiesittehän, että se on muuttanut Kauppakadulta Aleksanterinkadulle jo kuukausia sitten? Kävin fiilistelemässä uutta putiikkia ja nappasin teille parit kuvat, sillä toivon todella että moni tietää Runsaudensarven olemassaolosta. 

Tampereen paras teevalikoima! Mun suosikkeja on Clipperit niiden nätin ulkoasun ja luomuraaka-aineiden takia, mutta myös YogiTean teet on ihania. 

Runsaudensarven valikoimiin kuuluu myös melkoinen määrä erilaisia pähkinä-, hedelmä- ja proteiinipatukoita. Rawbitet on mun lemppareita, erityisesti omena-kaneli ja spicy lime. Nakd-patukoita oon testaillut kanssa parit, nekin ihan ok, mutta kallistun mehevämpiin Rawbiteihin vaikka Nakd:t taitaa olla halvempia. 

Sain Runsaudensarvesta kassillisen herkkuja testattavaksi kotiin ja vinkkaan teille tietysti parhaista – vegaaneille sopivat vaahtokartkit ja spelttilakut pääsivät heti testiin. SunSpeltin lakut ovat melko tuhteja, mutta juuri siksi niin hyviä – ei tarvita montaa viemään makeanhimoa. Vegaanilakut oli aika tahmaisia, mutta jos tykkää vaahtokarkeista, tykkää varmasti näistä. Vaahtokarkkipussi oli vähän alle 4€ hintainen. 

Oli hauskaa kierrellä uudistuneessa Runsaudensarvessa kun niin moni tuote oli ennalta tuttu – esim. Conscious-raakasuklaat. Näitä oli Suomen Luonnonkosmetiikan tukun messuosastolla Luonnonkaunis-messuilla maistatuksessa ja niin moni ihastui näihin täysin! Appelsiini taisi olla suosituin maku, mun omat lempparit on chili ja minttu. 

Myös nämä vaihtoehtosipsit nautiskeltiin samantien – erityisesti nuo vaaleammat linssisipist vakuuttivat! Pussillinen linsseistä tehtyjä sipsejä maksaa vain 1,95€, joten suosittelen ehdottomasti testaamaan näitä seuraavan kerran sipsihimon iskiessä. Myös tummemmat kvinoasipsit olivat hyviä, nekin kohtuullisen hintaisia, 3,50€ pussi. Aika tosi hyvä vaihtoehto perunasipseille, näissä on paljon vähemmän rasvaa mitä normisipseissä. 

Runsaudensarvesta löytyy myös vaikka mitä superfoodeja. Mitenhän oon välttynyt kuulemasta triphala-jauheesta aiemmin? Joku teistä kyllä kommentoi tästä jotain, mutta en oo itse törmännyt tähän aiemmin blogeissa enkä kaupoissa. Jännää, onko joku ehtinyt testailla? 

Valikoimasta löytyy myös SunSpeltin jauhot, talkkunat ja muut mun suosikit. Olen siirtynyt nyt ihan täysin spelttiin, välillä lisäilen kauraa tai ruista leipomuksiini, mutta normaalia jalostettua vehnää ei enää löydy kaapista. 

Runsaudensarven lisäksi samoissa tiloissa toimii suloinen Pajumaja jonka puolelta löytyy luonnonkosmetiikkaa, lastenvaatteita, kirppisnurkkaus, lasisia juoma- ja tuttipulloja sekä eväsrasioita muovia vältteleville, koruja ja kortteja sekä muuta lapsiperheille suunnattua ihanaa tavaraa. 

Tässä nurkkauksessa voi nautiskella päivän juomaa – esim. tyrnimehua tai teetä. 

Ruusuvettä! En tiedä tästä muuta kuin että tätä löytyy monesta luonnonkosmetiikan tuotteesta, myös Skin Blossomin uudesta kasvovedestä. Ja sen tiedän myös, että äidilläni on tästä jonkin sortin traumat lapsuudesta :- D Ilmeisesti tätä käytetään myös kokkailuun? 

Ekologisia tiskiharjoja, niin söpöjä! Tämmöinen pitää ostaa seuraavaksi. Mitenhän oon aina vaan ostanut muovisia Ikeasta tms, höh. Noi puiset on niin paljon söpömpiäkin.

Sain myös valkata yhden luonnonkosmetiikkaa olevan Crazy Rumours -huulirasvan itselleni, päädyin ihanan kirpeään limeen. Valikoimassa oli myös piparminttua, sitruunaa, kahvia ja viinirypälettä. Parin euron hintainen huulirasva on luonnollisuutensa lisäksi oikeasti paljon söpömpi mitä peruslabellot. Tuote sopii luonnollisesti myös vegaaneille :-) Runsaudensarven valikoima on vegaaneille sopivaa muuten, mutta joissain tuotteissa saattaa olla hunajaa. 

Ostin myös teepuuöljyä loppuneen tilalle. Just vastailin kommenttiboksissa iho-ongelmien kanssa kamppailevalle sielunsiskolle, että uskon teepuuöljyn tehoon ihan täysin. Tämä + LUSH:n näpyille tarkoitettu geeli ovat täydellinen kombo. Teepuuöljy ei kuivata liikaa, mutta se tehoaa sekä sellaisiin ihon alaisiin näppyihin että jo puhjenneisiin, jotka tekis mieli puristaa. Tämä on 100% luomua ja taisi maksaa reilun kympin. Opiskelijat saavat alea opiskelijakorttia näyttämällä ja jos sulla on Runsaudensarven kangaskassi, saat jokaisella ostokerralla alennusta ostosten loppusummasta. 

Pajumajan puolelta löytyy myös Skin Blossomin tuotteet – kantsii käydä testailemassa ja nuuhkimassa! Skin Blossomin tuotteet ovat siitä mahtavia, että vaikka niissä on todella korkeat luomuraaka-ainepitoisuudet, ne eivät ole kallita. Etualalla näkyvä Nourishing-voide, kasvojenpuhdistusgeeli ja kasvovesi ovat omia suosikkejani, myös shampoo ja hoitoaine ovat mainiota! 

Tällä hetkellä siinä talossa, josta Runsaudensarvi löytyy, tehdään julkisivuremppaa ja talo on paketissa. Neuvon siis teille minne suunnata: Cafe Europalta pikkuisen sipulikirkolle päin :-) Samalla voi käydä kiertämässä monta mainiota putiikkia: Helka-Neidin, Super Mukavan, Design 931:sen, Design Boulevardin… Mites muut kuin tamperelaiset, onko teillä kattava valikoima luomuun ja vegejuttuihin erikoistuneita putiikkeja?


Runsaudensarvi
Aleksanterinkatu 30

ma-pe 10-18
la 10-16


Lisää luettavaa:

10 Comments

  1. Maija
    • ida365 ida365
  2. Oi
    • ida365 ida365
  3. Mi
    • ida365 ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *